Keresés a hirdetések között!

| Elfelejtett jelszó | Regisztráció | ÚJ HIRDETÉS (regisztráció nélkül)

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTELEK(A TOVÁBBIAKBAN: ÁSZF)2019. 10. 11. NAPJÁTÓL HATÁLYOSA jelen felhasználási feltételek (a továbbiakban: Szabályzat) Szijjártó István, a továbbiakban: Üzemeltető) által üzemeltetett www.hasznalt-ora.hu internetes weboldalon (továbbiakban: Weboldal) keresztül elérhető szolgáltatások (a továbbiakban: Szolgáltatás) igénybevételének és a Weblap használatának feltételeit tartalmazza.

Az esetleges félreértések elkerülése véget, még a hirdetővel, vagy vevővel történő kapcsolatba lépés előtt kérjük, hogy olvassa el az alábbi ÁSZF-et.

Jelen általános szerződési feltételek valamennyi hirdetési- és egyéb szerződésre (továbbiakban: hirdetési szerződés) irányadóak, feltéve, hogy szerződő felek írásbeli megállapodása ettől eltérően nem rendelkezik.

Jelen Szabályzat szempontjából felhasználónak (a továbbiakban: Felhasználó) minősül minden olyan személy, aki megtekinti a Weblapot, a weboldalon hirdetést helyez el, a weboldalon terméket kínál eladásra, a weboldalon a termék iránt érdeklődik, avagy a termékre ajánlatot tesz.

A jelen weboldal kísérleti és tájékoztató jelleggel készült és annak tartalma szerint ingyenes felhasználást és kapcsolatot biztosít órák, alkatrészek , szerszámok, kiegészítők /új-használt/ eladói és esetlegesen annak vevői között, de csak a kapcsolatot teremti meg a Felek között, így az adásvétel minden egyéb részlete a felek megállapodásán múlik, arra az Üzemeltető felelőssége nem terjed ki.

A honlapot minden igénybe vevő kizárólag a saját kockázatára és felelősségére használhatja. A honlap megtekintése és az azon történő keresés ingyenesen és regisztráció nélkül történik.

A Felhasználónak jogosultága van a Weboldalt megtekintetni, jogosultsága van a saját adatainak a megadása után felhasználói fiókot létrehozni és jogosult korlátlan számú ingyenes hirdetést létrehozni, amelyhez az üzemeltető csak a hirdetési helyet biztosítja, amely esetekben a felhasználó jelen ÁSZ-et elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri azt el, és köteles az ÁSZF-et betartani.

Az Üzemeltető minden esetben fenntartja magának azt a jogát, hogy ki hozhat létre a weboldalon felhasználói fiókot és a felhasználói fiókot a jogosult jogosultsága nélkül is törölheti, amennyiben úgy ítéleti meg, hogy a felhasználó az ÁSZF-et nem tartja be.

A weboldal használata ingyenes és annak tartalma kizárólag tájékoztató jellegű. A tartalom hiányai miatt az Üzemeltető nem vállal felelősséget. Az üzemeltető jogosult a weboldalt a felhasználók hozzájárulása nélkül megváltoztatni, amelyről értesítést nem köteles küldeni.

A felhasználó csak olyan szöveget, vagy képi anyagot tölthet fel a weboldalra, amely a jelen weboldal témájával kapcsolatos, jogszabályba, szerződésbe és egyéb akadályba nem ütközik és mindenkor megfelel a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének.

Az Üzemeltető nem köteles ellenőrizni a felhasználó által saját magáról, avagy termékéről megadott adatokat, így a hirdetéseket módosíthatja, törölheti és tartalmáért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. A weblap ingyenessége okán az Üzemeltető nem vállal semmilyen felelősséget a szolgáltatásának működéséért és annak tartalmáért sem, mivel a jelen weboldalon a Felhasználó minősül szolgáltatónak.

A szolgáltatással kapcsolatos jogsértések esetén az üzemeltető a jogszabályok által megkívánt keretek között együttműködik a hatóságokkal a jogsértést elkövető személyek felelősségre vonása érdekében.

Felhasználó viseli a szolgáltatás használatával járó valamennyi kockázatot és felelősséget is, ideértve többek között a más felhasználók által a szolgáltatás által hozzáférhetővé vagy elérhetővé tett káros tartalmak által a Felhasználó számítógépes rendszerében okozott károk és egyéb veszteségek kockázatát, valamint a használat során Felhasználónál keletkezett és a másoknak okozott kárt is.

A honlap az Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és előzetes írásbeli engedélye nélkül részben vagy egészben történő bármilyen jellegű felhasználása tilos.

Az üzemeltető, felhasználó és vevő között esetlegesen fennálló jogvita nem fogyasztói vita, mivel a honlapot az üzemeletető magánszemély ingyenesen biztosítja és az esetleges szolgáltatásért díjat nem számít fel.Az oldal használatával kapcsolatos alapvető információk:Eladókra vonatkozó szabályok és eljárásrend:

Nincs eladás utáni jutalék, ez nagyon fontos a többi hirdetési portállal szemben!

Hirdetést regisztráció után, és regisztráció nélkül – egyszerűsítve – is feladhat.

Az oldal tulajdonosával történő egyedi megállapodás alapján lehetőség van profi hirdetővé válni. A profi hirdetők hirdetései kiemelten jelennek meg a többi hirdetés között.

A jól dokumentált minősítést kapó hirdetések, minden esetben előrébb jelennek mega találatok között.

Jól dokumentált minősítést az adminisztátor adhat, azoknak a hirdetéseknek amelyek megfelelő mennyiségű és minőségű képi és szöveges adatot tartalmaznak.

Regisztrált felhasználó esetében a felhasználónév az email cím és a telefonszám megjelenik a hirdetésnél, de csak akkor, ha a fiók állapota publikus. Ellenkező esetben csak a regisztrált felhasználók láthatják a hirdető adatait.

Egyszerűsített hirdetés feladás során a megadott név, email cím és a telefonszám is megjelenik a hirdetésnél, de csak a regisztrált felhasználók számára.

Egyszerűsített hirdetés feladás – regisztráció nélküli hirdetés feladás - során egy ellenőrző e-mail érkezik a fiókjába amin egy megerősítő link található amin keresztül hitelesített eladóvá vált!

Első és legfontosabb alapelvünk, hogy HAMIS, illetve BÜNCSELEKMÉNYBŐL SZÁRMAZÓ, illetve REPLIKA órák hirdetése tilos és azonnali kizárást von maga után!

Ha a hirdető szabályt szeg automatikusan törlődik a felhasználói fiókja.

Minden hirdető, felhasználó az oldalra történő bármilyen adat feltüntetésével a büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy az általa eladásra hirdetett óra a saját tulajdonát képezi, nem köthető bűncselekményhez!

Az oldal üzemeltetője a hirdetés valódiságáért nem felel és felelősségre se vonható!

Minden hirdetés ellenőrzésre kerül, és addig a hirdetés nem jelenik meg amíg az adminisztrátor erre engedélyt nem ad.

Új fénykép, vagy bármely adat módosítása esetén (kivéve fénykép törlése) a hirdetés addig inaktív, míg újra engedélyt nem kap.

Mivel az adminisztrátor minden egyes hirdetést ellenőriz így nem a feltöltés pillanatában jelenik meg a feltöltött hirdetés!

Regisztráció után a telefonszám és az e-mail cím is módosítható!

Regisztráció során meg kell adni egy felhasználónevet, jelszavat, egy valós nevet, illetve e-mail címet, és egy valós telefonszámot!

Ezután egy ellenőrző e-mail érkezik a fiókjába amin egy megerősítő link található amin keresztül hitelesített eladóvá vált!

Minden hirdetés 1db terméket tartalmazhat, csomag hirdetés csak külön adminisztrátori engedéllyel, indokolt esetben lehetséges.

Alkatrészek és kiegészítők hirdetésben megengedett, hogy egy hirdetésen belül esetlegesen több termék szerepeljen.

Regisztrált felhasználók számára lehetőség van kereső hirdetés feladására is.

Az eladás során kellő körültekintéssel járjon el, csak abban az esetben egyezzen bele az eladásba, ha megbizonyosodott a vevő hitelességéről. Lehetőleg törekedjen a személyes átvételre. Amennyiben postai úton, vagy futárszolgálattal juttaná el a hirdetett terméket várja meg míg a pénz megérkezik önhöz.

Amennyiben nem regisztrált tagként – azaz egyszerűsítve - ad fel hirdetést, úgy hirdetését csak email-ben igényelve módosíttathatja, vagy töröltetheti.

Minden hirdetés megosztható!

Minden felhasználónk korlátlan mennyiségű hirdetést adhat fel.

A felhasználók hirdetésenként 10db képet tölthetnek fel.

A felhasználói fiók megszüntetését a regisztrációkor megadott emailcímről küldött levélben lehet kezdeményezni.

A regisztrált felhasználók a saját hirdetéseiket bejelentkezés után törölhetik.

A regisztráltatlan felhasználók a saját hirdetéseik törlését a hirdetés feladáskor megadott emailcímről küldött levélben kérvényezhetik.

Ha bármi kérdés merülne fel az oldal használatával kapcsolatban kérem keressen meg minket a megadott e-mail címen és mihamarabb válaszolunk a kérdésére!


Vevőkre vonatkozó szabályok és eljárásrend:

A nem regisztrált felhasználók által feladott hirdetéseknél, a hirdető adatait csak regisztrált felhasználóink láthatják.

Vásárlás során legyünk körültekintőek!

Lehetőség szerint törekedjünk a személyes átvételre!

Ha lehetőségünk van, akkor egy általunk megjelölt órás-műhelyben, szervizben vegyük át a terméket, ahol esetlegesen kikérhetjük a szakember véleményét.

Vevő felelőssége meggyőződni az általa vásárolt termék hitelességéről és valódiságáról.Minden hirdetés adminisztrátori engedéllyel hirdethető, de az adminisztrátornak nem felelőssége eldönteni a hirdetés hitelességét és az esetleges kellemetlenségekért utólagosan felelősségre nem vonható.A jelen általános felhasználási feltételekre a magyar jog az irányadó.

Jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és az egyéb hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezései az irányadók.

Jelen ÁSZF 2019. 10. 11. napján lép hatályba.

Jó eladást, és jó vásárlást kívánunk!

Használt-óra.hu

www.hasznalt-ora.hu

info@hasznalt-ora.hu

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatkezelő megnevezése:

Adatkezelő megnevezése: Szijjártó István.

E-mail címe:  info@hasznalt-ora.hu

Honlapjának címe: https://www.hasznalt-ora.hu

Tárhelyszolgáltató neve: EZIT Kft.

Tárhelyszolgáltató elérhetőségei:

Cím: H-1132 – Budapest – Victor Hugo utca. 18-22.
Tel.:
+36 1 700 40 30

E-mail: info@ezit.hu

Az oldal adminisztrációs és kommunikációs feladatait végzi:

 • Generálj!hu Agency Bt.
 • Cím: 1085 Budapest, József krt. 69. fsz./1.
 • Telefon: +3670/568-1948
 • Email: info@generalj.hu
 • Honlap: http://www.generalj.hu

Általános tájékoztató:

A jelen Tájékoztató célja annak rögzítése, hogy csak a velünk történő szerződéskötéshez – mivel az a velünk történő szerződéskötés előfeltétele - és annak teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges minimális jellegű és mennyiségű személyes adatokat - tranzakció alapján - kérünk el elektronikusan Öntől /amely a személyazonosításra alkalmas magyar okmányon viselt név, születési idő és hely, lakcím, elérhetőségként mobil telefonszám és emailcím, valamint egyéb a szerződések jogszerű teljesítéséhez elengedhetetlen adat/, amelyek az adatkezelés céljához feltétlenül szükségesek és arra alkalmasak, valamint azok kezeléséhez Önnek előzetesen hozzá kell járulnia, hogy a közöttünk létrejövő szerződés teljesítésében minél jobban együtt tudjunk működni, amely cél minél előbbi és minél jobb teljesítése érdekében – amely az Ön és a Mi közös érdekünk - kérjük csak el az Ön személyes adatait és azt csak mi kezeljük, azt további kezelésre, feldolgozásra az Ön hozzájárulása nélkül senkinek nem adjuk át. Az adatkezelés feltétele és jogalapja minden esetben az Ön hozzájárulása.


Adatkezelés helye: A számítástechnikai rendszerek és más adatmegőrzési helyek a társaság székhelyén, telephelyén, fióktelepein találhatóak meg.


Az Adatkezelő által folytatott összes adatkezelés célja:

a) az Ön lehető legjobb tájékoztatása;

b) a Társaság üzleti tevékenységével összefüggő kapcsolattartás;

c) az Ön azonosítása, az Önnel való kapcsolattartás;

d) az Ön jogosultságainak (az Ön által igénybe vehető Szolgáltatások) azonosítása;

e) a Társaságunk internetes oldalain keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása;

f) személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés;

g) az Ön által igénybe vett Szolgáltatások, valamint a hirdetések testreszabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele;

h) egyedi felhasználói megkeresések kezelése, intézése;

i) statisztikák, elemzések készítése;

j) közvetlen üzletszerzési, illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM, stb.)

k) az Ön által generált tartalmak (pl. hozzászólás, fórum stb.) közzétételéhez tárhely biztosítása;

l) egyedi esetekben nyereményjátékok szervezése, lebonyolítása, a nyertesek kiértesítése és részükre a nyeremény biztosítása;

m) webshop szolgáltatás esetén a felek közötti szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, a megrendelt termék kézbesítése illetve a megrendelt szolgáltatás igénybevétele, a vételár számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, a számviteli kötelezettségek teljesítése;

n) az informatikai rendszer technikai fejlesztése;

o) az Ön jogainak védelme;

p) az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése;

r) az Adatkezelő tevékenységi körébe tartozó szerződések megkötésének és teljesítésének elősegítése.


Szerződéskötés:

Adatkezelést csak az Ön adatainak teljes körű védelmével a jóhiszeműség és a tisztesség és átláthatóság elveinek, valamint a hatályos jogszabályok és jelen Tájékoztatóban rendelkezéseinek megfelelően folytatunk, amely személyes adatokat a szerződés teljesítése után és a gazdasági esemény későbbi beazonosításához szükséges törvényes határideig történő tárolása után - amely jelenleg a Számviteli törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év - automatikusan törlünk, avagy anomizáljuk, azaz azokat a szerződés teljesülése után nem tároljuk és nem dolgozzuk fel, kivéve ha Ön a megfelelő tájékoztatásunk után kifejezett hozzájárulását adja a személyes adatainak más célú további kezeléséhez, avagy tárolásához.

Különlegesen személyes adatot Öntől nem kérünk.

A 16. életévét be nem töltött és különösen a kiskorú adatának megadásakor a szülő kifejezett beleegyezése kell.


Adatközlőre vonatkozó rendelkezések:

Felhívjuk az adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, akkor az Önök, mint az adatközlők kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra is, hogy amennyiben az egyes szolgáltatások igénybevételéhez megjelölt személyes adatokat nem adja meg, akkor bizonyos szolgáltatásokat nem tud igénybe venni.

A személyes adatok megadáskor Ön felelősséget vállal a tekintetben, hogy a megadott adatok és a hozzájárulások Öntől származnak és a valóságnak megfelelnek, valamint a megadott adatok felhasználásával kizárólag Ön veszi igénybe szolgáltatásunkat.


Ajánlat kérése:

Amennyiben Ön csak ajánlatot kér tőlünk, akkor  e-mailben átadott személyes adatokat (pl. név, cím, elérhetőségi adatok, egyéb önkéntesen megadott személyes adat) a külön hozzájárulásával természetesen bizalmasan kezeljük. Megadott adatait minden esetben kizárólag megkereséséhez közvetlenül kapcsolható célból (pl. panaszügyintézés, tájékoztatás, általános információadás, vásárlói elégedettség)  kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.


Hírlevél:

Hozzájárulás hiányában, azaz „kéretlenül” hírlevelet, direkt marketing anyagokat nem küldünk Önnek. A hírlevelek, reklámanyagok küldéséhez az Ön külön, önkéntes, tevőleges és előzetes hozzájárulása szükséges, amely előtt Önt egyértelműen tájékoztatjuk a jogairól és az adatkezelés céljáról, így a személyre szabott hírlevélre való feliratkozással Ön hozzájárul ahhoz, hogy Társaságunk személyre szabott felhasználási profilt hozzon létre és ezáltal a személyes érdeklődésének leginkább megfelelő ajánlatokat tudjunk küldeni, amely azt jelenti, hogy az Ön fenti hozzájárulásával rögzíthetjük a felhasználói viselkedését a weboldalainkon, mobilalkalmazásán és hírleveleinken. A felhasználói magatartás értékelése során rögzíthetjük, hogy Ön az adott webhelyen, hírlevélen vagy mobilalkalmazáson belül mely területen tartózkodik és mely linkeket használja.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig történik.


Az Ön fenti adataiból a hozzájárulásával személyre szabott felhasználási profilokat hozhatunk létre személye és / vagy e-mail címének hozzárendelésével annak érdekében, hogy az egyes hirdetési megszólításaink, ajánlatainkat - különösen hírleveleink - minél jobban személyes érdeklődéséhez illeszkedjenek és minél érdekesebb ajánlatokat küldhessünk Önnek.


A hozzájárulását bármikor visszavonhatja a hírlevelek alján található linken, ami a kezelt felhasználói adatok törléséhez vezet. A hírlevél küldés keretében történő adatkezelés jogalapja az Ön GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti önkéntes, kifejezett hozzájárulása.

A fentiek alapján csak olyan témájú üzeneteket küldünk Önnek, amelyet Ön a fenti hozzájárulásával kifejezetten és előzetesen, azaz korábban kért, de arról bármikor könnyen, automatikusan - külön adatbekérés nélkül – leiratkozhat, hozzájárulását bármikor visszavonhatja, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.


Amennyiben a hírlevél küldésben külső adatfeldolgozók működnek közre, a kapcsolatot a GDPR 28. cikke szerinti szerződés szabályozza. A fentieken kívüli nem történik adattovábbítás harmadik felek felé. Tárolási időtartam / a tárolási időtartam meghatározásának kritériumai: Amennyiben a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását Ön visszavonja, akkor adatai a hírlevél küldő  e-mail listákból törlésre kerülnek.


Sütik alkalmazása:

A GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján Társaságunk a testre szabott kiszolgálás érdekében az Ön kifejezett, egyértelmű és előzetes hozzájárulása esetén a számítógépén kis adatcsomagot, ún. munkamenethez kapcsolódó vagy ideiglenes sütit (cookie) helyezhet el és olvas vissza, amely nem jelenti azt, hogy a sütik révén közvetlenül azonosíthatjuk Önt. A honlapunk optimalizálásával kapcsolatos érdekünk a fenti rendelkezés értelmében jogos érdeknek minősül. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Ön aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. Hozzájárulását bármikor megváltoztathatja. A sütik célja, hogy felhasználóbarát működést valósítsunk meg, amely érdekében a sütik segítségével, amikor Ön a honlapjainkat ismét felkeresi, úgy automatikusan felismerésre kerül, hogy Ön korábban már látogatta oldalunkat, milyen beállításokat használt, így ezeket a lépéseket nem kell újra megtennie. Felhívjuk figyelmét, hogy a legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a sütiket. Böngészőjét mindazonáltal beállíthatja úgy, hogy számítógépén ne rögzülhessenek sütik, vagy új süti elhelyezése előtt mindig jelenjen meg figyelmeztetés. A sütik teljes körű deaktiválása azt eredményezheti, hogy a jövőben nem tudja a honlapunk minden funkcióját teljes körűen használni.


AdWords és Analytics: Google Adwords konverziókövetés használata. A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Amikor Ön a weboldalunkat Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így Ön nem is azonosítható általuk. Amikor Ön a weboldalunk bizonyos oldalait böngészi és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Ön a hirdetésre kattintott.


Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.


Az információk – amelyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, amelyekkel bármelyik Önt azonosítani lehetne.


Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.


További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el:  www.google.de/policies/privacy/


A Google Analytics alkalmazása:

Honlapunk a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik az Ön által látogatott weblap használatának elemzését.

Az Ön által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.

A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A weboldalunk üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta Ön a weboldalunkat, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.

A Google Analytics keretein belül az Ön böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását Ön a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy honalunknak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, az Ön weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu


Közösségi oldalak:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a közösségi oldalak adatkezelése körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,

b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.


Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram/Linkedin/Webpush stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve az Ön nyilvános profilképe.


Az érintettek köre:

Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.


Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.


Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.


Kötelezettséget vállalunk arra, hogy tevékenységünkkel kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.


Önt az adatainak a kezelése során megilleti a Tájékoztatáshoz való jog, a Hozzáféréshez való jog, Adatok helyesbítésének kérése, Törléshez való jog: Az adatkezelés korlátozásához való jog: Adathordozhatósághoz való jog: Tiltakozáshoz való jog, amely lenti jogait a nekünk küldött email üzenetben gyakorolhatja, amelyet igyekezetünk szerint minél előtt, de legkésőbb 14 naptári napon belül kötelesek vagyunk teljesíteni:


Az Ön jogai:

 • Tájékoztatáshoz való jog: az adatkezelő megfelelő méretű, nyelvű, egyszerű nyelvezetű és könnyen fellelhető információt köteles adni az adatkezelő az adatkezelés lényeges szempontjairól.

 • Hozzáféréshez való jog: Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát kérésre ingyenesen köteles az érintett rendelkezésére bocsátani. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani. Mindez nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait

 • Adatok helyesbítésének kérése: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 • Törléshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték, vagy ha az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, vagy ha az érintett tiltakozik az adatainak kezelése ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy ha a személyes adatokat jogellenesen kezelték.

 • Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ha az adatkezelés jogellenes és az érintett ellenzi az adatok törlését, ha az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az érintett igényli azokat jogi igények érvényesítéséhez.

 • Adathordozhatósághoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

 • Tiltakozáshoz való jog: az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból kifolyólag bármikor tiltakozzon személyes adatainak meghatározott okból történő kezelése ellen.


Jogairól bővebben itt tájékozódhat:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:32016R0679#d1e2217-1-1.


Adatvédelmi képviselő társaságunknál nincs, így bármely adatkezeléssel kapcsolatos panaszával kérjük, közvetlenül forduljon hozzánk a fenti elérhetőségeken. Adatkezelő a beérkezett e-maileket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 8 év elteltével törli.

A személyes adatokkal kapcsolatos jogsértések esetén, az adatkezelő általi tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb 72 órán belül - kivéve, ha „valószínűsíthetően” nem okoz nagy sérelmet az érintettek számára - bejelentési kötelezettségünk van a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé, de természetesen Ön is panaszt tehet az alábbi elérhetőségeken Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, cím: H-1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., Telefon:+36 (1) 391-1400, Fax: +36 (1) 391-1410, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, URL: http://naih.hu

Ön a jogainak megsértése esetén bírósághoz is fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per csak a Társaságunk székhelye szerinti törvényszék előtt indítható meg, amely illetékességét a Felek kifejezetten kikötik.

Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. A változtatást követő belépéssel Ön elfogadja a Tájékoztató mindenkor hatályos rendelkezéseit, ezen túlmenően az egyes Felhasználók további beleegyezésének kikérésére nincs szükség.

A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a társaság különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a bizonylatok kiállítását és megőrzését illetően),a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.

Jelen szabályzat visszavonásig érvényes