Keresés
Generic filters
Minimális ár?
Maximális ár?

A Casio a digitális óragyártók alfája és omegája.

CASIO-k

A Casio a digitális óragyártók alfája és ómegája. Megbízható, megfizethető, és a legjobb ár-érték arányú órákat adja a piacnak. Az 5000 forintostól egészen a hárommilliósig, mindent megtalálunk a portfólióban. De cikkem célja most nem a teljes termékpaletta bemutatása, hanem öt olyan digitális modellé, melyeknek minden gyűjteményben ott a helyük. Áruk nagyon jó, és mindig menők lesznek.

Kezdjük a sort a legolcsóbbal, a Casio F91W.

Ez az óra nem más, mint a megtestesült ’90-es évek. A gyártó legtöbbet eladott órája, mely a kvarcválság előidézésében masszívan kivette részét. Közben megkapta a „terrorista Casio” becenevet, mert Oszama bin Laden ezt az órát használta időzítőnek a bombáinál. A tok egyszerű műanyag, a szíj sima gumiból van, belül meg kapunk ébresztő és stopper funkciót, háttérvilágítást, nap- és dátumkijelzést, sőt, még vízállóságot is. Ezért mindössze tíz eurót kell fizetnünk. A retro hangulat garantált, az embereket megmosolyogtatja, és féltenünk sem nagyon kell, mert ha megsérül, könnyedén vehetünk egy újat.

A Casio Royal!

Avagy polgári nevén AE-1200, becenevét egy Seikóról kapta, a G757 5020-ról, mely egy James Bond-filmben volt látható. A hasonlóság egyértelmű, és a Casio-rajongóknak több sem kellet: megkapta tőlük a Royal becenevet. Az alapvető funkciók is megtalálhatóak benne: stopper, ébresztő, visszaszámláló, időzítő, de a nagy durranás a világóra. A kijelzőn láthatunk egy térképet, és a nekünk tetsző négy kontinenst kiválasztva gyors elérésbe helyezhetjük. Minősége az árához képest kiemelkedő. A műanyag tok mellé rozsdamentes acél szíjat kapunk. A negyveneurós ár pedig igazán baráti egy kis James Bond-hangulatért. Csak ne lenne olyan bonyolult a beállítása.

Kicsit utazzunk most „Vissza a jövőbe”.

Van egy óra, melyet ha látunk valakinek a kezén, arról azonnal tudni fogjuk, hogy a kockák kockája az illető, ahogy az óra formája is. Ez a Casio CA-53w-1., melyet Marty Mcfly épp úgy hordott 1985-ben, mint Joker A Sötét Lovag című Batman-filmben. A 26 eurós árához képest tudása több mint kielégítő. Elsőre lerí róla, hogy számológépes óra, de stopperrel, automata kalendáriummal (2079-ig), ébresztőórával, vízállósággal és öt évig bíró elemmel van ellátva. Emellett a műagyag toknak köszönhetően nagyon könnyű, és meglepően kényelmes is. Csak a háttérvilágítást hiányolja az ember, de cserébe kapunk egy masszív filmes hangulatot.

Minden óragyűjteménybe kell egy búvár,

és a legjobb ár-érték arányút a Casio kollekciójában találjuk, mdv-106 elnevezéssel, melyet Durónak is szoktak becézni. Minden kötelező búvárkritériumnak megfelel, 200 méteres vízállóság, koronazár, forgatható lunetta, japán kvarcszerkezet. Ami picit zavaró, hogy sima üveg védi a fekete számlapot. Kényelemre sem lehet panasz, 44 mm-es tokátmérő, egy búvár esetében tökéletes méret, és természetesen kaucsuk szíjon kapjuk, mely a neoprén ruhát is könnyedén körbeéri. Ezért körülbelül 86 eurót kell leszurkolnunk, Európában a fekete verziót kapni csak, de Amerikában megjelent már az arany-fekete és a teljesen kék variáns is. Remélhetőleg az öreg kontinensre is hoznak belőlük.

Aztán ott van még a Casio legnépszerűbb szériája,

melynél még egy mechanikus óra-kedvelő is elfogadja, hogy kvarcszerkezet dobog benne. Ráadásul évente több száz új modell jön ki belőle. Ez nem más, mint a G-Shock család. Húszezer forinttól egészen kétmillióig találunk benne darabokat. De most nem a legdrágábbat vagy a legkülönlegesebbet keressük, hanem egy elpusztíthatatlan, de megfizethető darabot. Minden G-re igaz a háromszor tízes érték. Tíz bar nyomást, tízméteres esést és az elemnek tíz évet ki kell bírnia. Ezek a képességek alapok minden ilyen óra esetén, a legjobb beugró ebbe a világba pedig a DW-5600 széria, mely az első ilyen típus reinkarnációja. Picit olyan, mint egy szteroidokon élő F91W: a  funkciók is szinte megegyeznek a picuréval, csak erre az órára nem kell vigyázni, szinte mindent kibír, és ugyan elég feltűnő a karon, de nagyon is kényelmes. Túrázóknak, deszkásoknak, avagy minden aktív embernek ajánlani tudom. Ahogy a búvár órának, úgy a G-shocknak is minden gyűjteményben jelen kell lennie, 100 euróért pedig meg is kapjuk az egyik legjobbat.

A listán, remélem, látszik, hogy a japán gyártó igyekszik minden igényt kielégíteni, és nagyon jó, híres és minőségi darabokat kapunk kedvező áron, melyeket szívesen fogunk hordani, és feldobják a megjelenésünket. A Casióval nem lehet mellényúlni, megbízhatóak és minőségiek a termékei. A használt piacon pedig még jobb áron kapjuk őket.

Írta: Kovács Adrián

Képek Forrás: https://www.casio.com/home/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Hirdetések
Cikkek

Pagani Design

                Van, amikor az ember hirtelen felindulásból csinál valamit. Gondol egy merészet, magához mérten hülyeséget csinál, gyors elhatározásból,

Tovább olvasom »
Cikkek

Merjünk használt órát venni?

A szerencsés kevesekkel szemben, kik kedvük szerint bármikor, bármilyen órát magukévá tehetnek, legtöbbünk csupán vágyakozva lesi az áhított darabot, néha hónapokon, éveken át. Rendben van

Tovább olvasom »