Bovet Fleurier Recital 27, az extrém útitárs

Egy karóra azoknak, akik szeretik az extrém kinézetű, komplex szerkezetű különlegességeket.

A tudomány mai állása szerint egyszerre csak egy helyen lehetünk. Persze előfordulhat, hogy nem árt, ha tudjuk máshol épp mennyi az idő. Adná magát a lehetőség, majd megnézzük a telefonunkon. Na jó, de még is mit szólnának ehhez a szivarszalonban, vagy a golfklubban? Ellenben, ha a kérdésre a választ egy titán-, vagy egy 18k arany tokba zárt automata szerkezet számlapjáról (számlapjairól) olvassuk le, akkor már rögtön más a helyzet.

Vannak azok a trdicionális márkák, amelyek a letisztultságot, az egyszerű formavilágot ötvözik a precíz mérnöki tudással. Szerintem a kedves olvasó álmából felkeltve is 4-5 ilyen márkát fel tud sorolni. Az sem újdonság, hogy bizony ezek a márkák is vígan megélnek, mert megvan a célcsoportjuk. A Bovet nem ilyen. Persze félteni azért őket sem kell, de elég egy pillantást vetni a termékpalettájukra, és rögtön látni, hogy mi az elsődleges taktika. Kilógni a tömegből. Kicsit olyan ez, mint ha tükrözni szeretnék a kinézettel, hogy mennyire kopmlex összetett szerkezet, ami a tokban ketyeg.

Legyünk őszinték, vagy így, vagy úgy de leragad a tekintetünk egy ilyen látszólag keszekusza kinézetű ékszeren. (Mert az óra egy bizonyos szint fölött már inkább ékszer, mint sem egy célszerszám.) Igaz a keszekusza is talán rossz kifejezés, mert abban a szerkezetben, ami 122 évente igényel csak némi korrekciót, egész biztosan minden alkatrésznek tűpontosan megvan a maga szerepe és helye.

Az előzetes hírek szerint összesen 60db ilyen óra fog készülni. A Calibre 17DM04-3FPL szerkezet az alapfunkciókon túl három időzóna, kettős félteke holdfázis és a járástartalék (ami amúgy hét nap) megjelenítésére is képes. A titán tokos, aligátorbőr szíjjal ellátott verzió ára 66.000,- svájci frank.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Hirdetések
Cikkek

Merjünk használt órát venni?

A szerencsés kevesekkel szemben, kik kedvük szerint bármikor, bármilyen órát magukévá tehetnek, legtöbbünk csupán vágyakozva lesi az áhított darabot, néha hónapokon, éveken át. Rendben van

Tovább olvasom »
Cikkek

Patek Philippe luxusóra

1 millió forint alatt nem találni, és ehhez az árhoz közel is csak női, többnyire kvarc szerkezettel szerelt „olcsó” modellek akadnak. A férfi órák, hasonló

Tovább olvasom »