Breguet Type 20 Only Watch 2019

Ebben az évben a Breguet ismét csatlakozik az Only Watch nemzetközi jótékonysági rendezvényhez. Ezt az eseményt 2005 óta rendezik meg, a kezdetektől fogva a Breguet támogatása és II. Albert herceg védnöksége mellett.

Az óragyártás és a légi közlekedés tiszteletére a Breguet újból kiadja az ötvenes évek Type 20 kronográfjának egyedi változatát olyan formában, amely nagyon hű az eredetihez, mind esztétikailag, mind mechanikusan.

Az óra bronz színű számlapját az akkoriban értékesített nagyon ritka polgári és katonai modellek inspirálták. Acél tokja megőrzi a 38,30 mm-es történelmi átmérőt, az oldalirányú ferde szarvakat és a körte alakú koronát, amely a francia légierő és a haditengerészeti légierő számára szállított első generációs katonai modellekre jellemző.

A Type 20 Only Watch 2019 nemcsak kinézetében hű elődjéhez, hanem a szerkezetében is: a Valjoux 235 13 közvetlenül az ötvenes években használt Valjoux 222 14-ből származik. Ez a kézi felhúzású szerkezet úgy lett újra munkába állítva, hogy a Type 20 Only Watch 2019-es típusú óra ugyanolyan lehetőségekkel és funkciókkal legyen ellátva, mint az elődje. A szerkezet természetesen fel van szerelve a „flyback” funkcióval, amely nélkül soha nem lehet valódi egy Type 20 típusú kronográf.

A Christie’s által szervezett kivételes árverés Genfben kerül megrendezésre az izomdisztrófia orvosi kutatása érdekében 2019. november 9-én, szombaton.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Cikkek

Merjünk használt órát venni?

A szerencsés kevesekkel szemben, kik kedvük szerint bármikor, bármilyen órát magukévá tehetnek, legtöbbünk csupán vágyakozva lesi az áhított darabot, néha hónapokon, éveken át. Rendben van

Tovább olvasom »