Keresés
Generic filters
Minimális ár?
Maximális ár?

Merjünk használt órát venni?

A szerencsés kevesekkel szemben, kik kedvük szerint bármikor, bármilyen órát magukévá tehetnek, legtöbbünk csupán vágyakozva lesi az áhított darabot, néha hónapokon, éveken át. Rendben van ez így? Nos, nem féltétlenül! De tudunk egy rövidebb utat!

Ismerős az érzés, mikor csak a nyálad csorog a telefon kijelzőjére, a jobbnál jobb fényképek láttán? Gyakran aztán évekig spórolsz, hogy végül tiéd lehessen az igazi, a valóra vált álom, a csoda, a mechanikus szerelem mennyei beteljesülése. Mikor aztán örök hűséget fogadva, örökké tartó boldogságot remélve, telnek a hetek, a hónapok. Ámbár meglehet mégis, hogy kisvártatva rád tör a döbbenettel teli felismerés, hogy az a másik, azon a másik csuklón, bizony jobban tetszik.

Mit tehet az ember ekkor? A reménytelen vágyakozás, vagy a keserű válás helyett, hisszük, hogy van jobb megoldás!

Tény: Egy használt óra ugyanolyan állapotú és minőségű lehet, mint egy fóliás, teljesen új példány, a butikból.

Tény: Egy használt óra nem veszít úgy az értékéből, mint akár egy autó, sőt! Idővel akár értékesebb is lehet! Néha befektetésnek sem utolsó!

Ezt az Rolex Pepsit egy amerikai katona Németországban vásárolta 1960-ban, 120 dollárért – ami akkor egy havi fizetésének felelt meg. Ma kb 75.000 dollárt ér!

Tény: Egy használt, jóminőségű óra nem kopik, nem romlik, nem lesz rosszabb, legalább is nem olyan mértékben, amely jelentősen elvenne az értékéből. Feltéve, ha a megfelelően ápolod, hordod, gondozod és ésszel viseled.

Tény: Egy használt óra Neked akár a bolti ár felérét is simán meglehet, ha nem a hivatalos márkaboltban állsz érte sorba.

Tény: Jó néhány márka eleve nem rendelkezik viszonteladóval Magyarországon. Amelyiknek mégis akad, ott akár egy évet is várhatsz, mire a megrendelt darab a kezedre kerül, főleg, ha az már egy kicsit is a magasabb kategória. A hazai piac oly annyira csekély ugyanis, hogy a mindent felszívó Ázsia-óriás bendőjéhez képest, a Budapesten feladott megrendelésed jó eséllyel a várólista végére kerül.

Tény: Az óra akkor lesz hű és igaz társad, akkor őrzi meg értékét, anyagilag és a működésére is értve, ha megadod neki, ami jár. Azaz rendszeres szerviz, legalább 5-7 évente egy alkalom és segít, ha nem csapod oda minden nap a mosdókagyló falához fogmosás közben.

A fenti tények – szerintünk – erősen arra mutatnak, hogy
Igen, merjünk használt órát vásárolni!

Olcsóbban és hamarabb a kezünkre kerülhet a vágyott darab, mi több,
a már meglévőt is eladhatjuk, vagy beszámíttathatjuk,

ha nincs otthon kolbászból a kerítés.

Felmerül viszont néhány igen csak fontos kérdés.
Kitől? Milyen forrásból?

Mi garantálja, hogy az interneten megrendelt, külföldről érkező csomagban nem csak forgács lesz, esetleg valamilyen elsőre akár még jól is mutató replika?
Mi véd meg tőle, hogy ne verjenek át?

Rengeteg pénzt dobhatunk ki így a semmire, ezért rendkívüli óvatosságra intünk mindenkit, aki órát készül vásárolni!

A megoldás ugyanakkor egyszerűbb, mint hinnéd. Cipőt a cipőboltból, órát az óra kereskedőtől, vagy épp egy ellenőrzött online órapiactérről.

S hogy mit tanácsolunk annak, aki épp az első komolyabb órájának megszerzését tervezgeti a közeljövőben?
Ne hamarkodja el!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Hirdetések
Cikkek

Pagani Design

                Van, amikor az ember hirtelen felindulásból csinál valamit. Gondol egy merészet, magához mérten hülyeséget csinál, gyors elhatározásból,

Tovább olvasom »
Cikkek

Merjünk használt órát venni?

A szerencsés kevesekkel szemben, kik kedvük szerint bármikor, bármilyen órát magukévá tehetnek, legtöbbünk csupán vágyakozva lesi az áhított darabot, néha hónapokon, éveken át. Rendben van

Tovább olvasom »