Keresés
Generic filters
Minimális ár?
Maximális ár?

Buttes Watch Company

Buttes Watch Company óra márka hirdetések:

Buttes Watch Company (BWC)

 

A Buttes Watch Company-t (BWC) 1924-ben alapította Arthur Charlet, születési helyén, Buttes-ban (Neuchâtel kanton). A „Val de Travers”, egy esztétikus, magas fekvésű völgy Svájcban, a francia határ közelében, a 18. században az órás gyártók számára ismert. Az 1923-as gazdasági válság után, amely Svájcot is elnyomóan érintette, bátorságot alapított az úttörő órák gyártójaként.

Ettől kezdve a BWC-Swiss volt az egyetlen használt védjegy Európában és az angol nyelvű országokban. Világszerte védjegyként is bejegyezték.
A cég először az összes különféle zsebóra gyártásával kezdte. Az első piacokat eredetileg Németországban indították, majd Angliába, Spanyolországba, Lengyelországba és Magyarországra terjesztették ki. Később az eladási területeket megnyitották az akkori legfontosabb európai kereskedelmi országoknak, például Görögországnak és Törökországnak. A fő tengerentúli piacok az Egyesült Államok, Kuba és Kanada voltak.

Arthur Charlet apja, férje, Edwin Volkart 1953-ban vette át a társaságot, és továbbra is ügyesen folytatja működését.

A BWC-Swiss gyorsan megvalósította az órák csúcstechnikáját. 1967-re az elektromechanikus órák szintén részei voltak az órák gyűjteményében. Így 1972-ben a BWC gyűjteménye már hordozta az első kvarc-digitális kijelzőt, és 1975-ben az első teljesen kifejlesztett kvarc-analóg órát.

Mivel a „Val de Travers” völgyben nem voltak hozzáértő munkavállalók, és 1991-ben megváltozott a tulajdonos, a társaságnak a gyártóüzemet kellett költöztetnie a Solothurn kantonba. Azóta a BWC Fabrique d’Horlogerie SA / Bienne minden kereskedelmi tevékenységét a németországi Pforzheimben található Reek GmbH élvezte.

Az 1999-es átszervezés során a BWC-Swiss integrálódott az újonnan alapított Maddox AG-be, Pforzheim, Németország. 2000-ben a Pforzheimből származó Alexander Schnell-Waltenberger úr által tervezett 75. évforduló karóra elnyerte a Jó Tervezés díjat. Ezt a díjat, amely az egyik legrégebbi és legjelentősebb ipari formatervezési díj az Egyesült Államokban, a BWC-Swissnek adták át Chicagóban.

2003-ban a németországi Pforzheimben található Starck-Watches vette át a BWC-Swiss felelősségét. A megfelelő időben a Baselworld 2004-ben bemutatva az innovatív marketing koncepciót és az új termékskálát még nagyobb sikerrel mutatták be, mint korábban. A Starck-Watches ezen a téren szerzett sokéves nemzetközi tapasztalata garantálja a BWC-Swiss további sikereit és bővülését.

2009-ben a BWC ünnepli a 85. évfordulóját. 85 éves folyamatos történelem, amelyben a BWC kiváló hírnevet szerzett a kiskereskedők, az órák rajongói és a szakemberek körében.

Forrás: http://www.bwc-swiss.de/de/history_en.html