Keresés
Generic filters
Minimális ár?
Maximális ár?

Eterna

Eterna óra márka hirdetések:

Eterna

1856 november 7-én Dr. Joseph Girard és Urs Schild, egy 28 éves iskolai tanár megalapította a “Dr. Girard & Schild” ébauche gyárat. Nyolc évvel később a vállalkozás meghatározta a munkavállalók és a munkáltatók kölcsönös jogait és kötelezettségeit. Urs Schild 1882-ben lett a nemzeti tanácsos. Hat évvel később 58 éves korában halt meg. Urs Schild halála után fia, Max átvette a társaságot, és hamarosan üzleti útra indult az Egyesült Államokba. visszatért bevezetni gép a kézművesek. Max Schild volt megelőzte korát és eszméi voltak népszerűek. kedvét, aki elhagyta a céget, és átadta a hatalmat testvérének, Theodore, akivel Eterna lépett egy virágzó 20. században.

Az 1900-as években a karórák csak most kezdtek divatossá válni. Akkoriban ismert társaságként a Schild Fréres a kis zsebórákból adaptált női karórákat gyártott. 1905-ben a cég neve Eterna-ra változott. A cég továbbra is az órák fejlesztésének élvonalában volt, és 1908-ban szabadalmaztatta az első riasztó karórát. Az órát 1914-ben gyártották, és abban az évben indították a berni svájci nemzeti kiállításon.

1932-re a cég leányvállalatot hozott létre, az ETA SA-t , hogy mozogjon saját és más svájci óragyártók számára. Ugyanebben az évben Theodore visszavonult és átadta unokaöccse, Rudolf Schildnek a társaság irányítását. Theodore maradt az igazgatóság nyugdíjazás után haláláig 1950-ben

Márka fejlesztett sok újítást az óra történelemben: a legkisebb termelési ellátott karórát Baguette mozgalom 1930-ban, egy nyolc napos ébresztő karóra az 1930-as és az első automata óra 1938

1948-ban az Márka fejlett öntekercselő technológiát fejlesztett ki az Eterna-matic automatikus mozgás fejlesztésével. Öt, stratégiailag elhelyezett golyóscsapágy.  használata nagyon hatékonyvá tette a mozgást, és jelentősen csökkentette a súrlódást és az ellenállást a hálózati rugót sújtó lengő súlynál. Ez csökkentette a belső alkatrészek kopását és növeli az óra pontosságát és élettartamát. Az új óra hamarosan népszerűvé vált, valószínűleg a leghíresebb Eterna karóra, és valószínűleg a Márka egyik legnagyobb terve. Népszerűsége olyan volt, hogy 1948-ban az Eterna vállalati logójaként öt golyó képet ábrázolt.

1982 után az Eternát többször eladták. 1995-ig a FAP Beteiligungs GmbH tulajdonában volt. 1999-ben az Eterna a Porsche Design címkével forgalmazott órák sorozatát gyártotta . Porsche Design eladott Eterna Nemzetközi Volant Ltd. leányvállalata, a Kínai Haidian szóló 2012. június 30  Kína Haidian átkeresztelték 2014 Citychamp Watch & Jewellery Group Limited.

A 2000-es években az Eterna folytatta az órák gyártását és 2004-ben a Caliber 6036 létrehozását. Az ultravékony automatikus 3030-at a 2006-os 150. évfordulóra állították elő. 2009-ben, az Eterna-Matic után fél évszázaddal, a “Spherodrive” ismét kiemelésre került. az apró golyóscsapágyak jelentősége a mechanikus óragyártásban. A cég továbbra is aktív a karóra tervezésében.

Forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/Eterna