Siduna

Siduna óra márka hirdetések:

Siduna

Siduna története a XIX. Század vége felé kezdődött, a svájci óragyártó városban, Bienne-ben. Néhány évtizeddel ezelőtt az észak-amerikai óragyártók kifejlesztettek egy optimalizált eljárást, amely lehetővé tette számukra zsebórák tömeggyártását és agresszív árképzését a piacon. Az a svájci gyár, amely később Felca és Titoni órákat gyártott, megoldást kínálott a költségcsökkentéshez a minőség romlása nélkül.

Először is, a Siduna zsebórák egyetlen mozgatású (mechanizmusos) mintát használtak, amely két különböző szintű minőségben készült standard és kronométer. Ugyanezt a mozgalmat használták az Egyesült Királyságban a Garrard & Co. rangos házához készült saját márkás órákban is. Másodszor, a gyár fémtokot vásárolt külföldről, ipari csomópontokból, például az ezüstműves svéd város Bolidenből vagy a Rodi & Wienenberger gyárból a német acél fővárosban, Pforzheim. Ezen megoldások ellenére a Siduna zsebórák az összes kor harangját és sípjét felvázolták, mint például a Breguet overloil rugót, és minőségükért több kitüntetést kapták meg az Exhibition Universelle-n.

Példa egy Siduna-nak chonométer fokozatú mozgásával és 40 mikronos aranyozott tokjával a Rodi & Wienenberger-től.
Siduna terem, körülbelül az 1930-as években.

Siduna lett a Staybrite, a kemény króm-nikkel acélötvözet korai alkalmazói, amelyet 1924-ben fejlesztett ki a Firth Brown Steels. 1929-ben a dán Siduna Aktieselskab társaságot a Koppenhága belvárosában, a Gammeltorv 22 régi téren alapították, ezzel megerősítve a márka gyártását a balti régióban.

Fotóhitel Christian Neuhauss, Koppenhágai Múzeum, tisztességes kereskedelem alatt reprodukálva (s32)

1946-ra a Gidterup, az Siduna AS ügyvezető igazgatója és a koppenhágai Nordisk Urfabrik Aktieselskab testvérvállalat ügyvezető igazgatója, az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalánál védjegybejelentést nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalához.

A stabilitási nehézségi fokú gravírozni, azaz a súlyos nehézségi fokozat, a SAE 304 minőségben, és a SAE 316L minőségű termék jelenik meg. Siduna folytatódik az 18K arany csukló kronográfok kiadásánál, amikor egy összehangolt rövidítés a feledésbe merültek, egy digitális kor előtt.

Példa egy üreges 18K-os rózsaszínű arany kronográfra, saját márkanéven készítve egy márkanévre, felhasználható egy Siduna-ra.
Az üreges szerkezet és a Landeron 51 mozgalom egyetlen tette ezt az órát ésszerű áron. A cég készít, körülbelül az 1960-as évekbe.

A 2006. évi egyezmény Bertil Ingerlund néven működő stockholmi órák országos újraaktiválták, így az életben maradt, 2017. évi újjáéledték. Akkoriban Francis Jacquerye volt tervező tervezője Sidunában érdeklődést mutatott, miután a családjával a svédországi Landskronába költözött. mindössze 27 km-re (17 mérföld) van egy dán cég történelmi központjától. Miután átváltották a szakterületet, miközben felváltották a hosszú távú helyzetet, az „élen egy mai szüreti reneszánszot” (egy megfigyelési adatbankjában Caleb Anderson fogalma), Francis Jacquerye úgy döntött, hogy kap egy átfogó töltöttséget, Svájcban és Svájc Órás, Peter Wadbro, aki önálló mechanikus órák készít Skandináviában svájci mozdulatokkal, ahogy Márka majdnem 90 éves korábban kezdődik.

Forrás:https://siduna.watch/en-us/history.html